Beschrijving

Intro/tagline
De Beuk is een van nature grote boom waar je gegarandeerd van onder de indruk zult zijn. Het is een geduldige boom die bekend staat om zijn soepele zilverkleurige bast, zijn korte stam en zijn grote kroon die, wanneer de Beuk de ruimte en het zonlicht krijgt, ver in de hoogte en breedte groeit. Ze zeggen niet voor niets de Beuk erin ;)

Native To
Zoals de naam al aangeeft komt de Europese Beuk vooral voor in Europa. Andere Beukensoorten zijn ook in Noord-Amerika en Azië te vinden.

Height & Age
Europese Beuken groeien tot 30 en soms 40 meter hoog en ze worden tussen de 200 en 250 jaar oud.

Fruits & Flowers
De Beukennootjes worden gegeten door vogels en zoogdieren, ze zijn bijvoorbeeld een belangrijke voedselbron voor eekhoorns. Beuken produceren deze noten gemiddeld vanaf hun 40e tot hun 80e. De bloemen komen tevoorschijn met bladscheuten en wist je dat Beuken eenhuizig zijn? Dat betekent dat zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen aan dezelfde boom groeien.
De jonge bladeren kunnen worden gebruikt om een licht groengele likeur te maken die Beukenblad Noyau wordt genoemd. Deze likeur wordt traditioneel gemaakt met gin en jonge beukenbladeren. De bladeren kunnen ook als salade gegeten worden!