Beschrijving

Intro/tagline
We kennen ze allemaal, hazelnoten! De Hazelaar is de boom die de nootjes groeit die wij als mensen maar ook eekhoorns en muisjes zo lekker vinden. Niet zo dol op nootjes? Het schijnt dat een hazelnootje beschermd tegen boze geesten.. Geen garantie hoor!
Native To
De Hazelaar is een inheemse boom in Europa. West-Azie, van de Britse eilanden naar Iberia, Griekenland, Turkije en Cyprus tot aan het noorden van centraal Scandinavie. Ook komt hij voor in centraal Oeral, de Kaukasus en het noordwesten van Iran.
Height & Age
Normaal gesproken wordt een Hazelaar 3 – 8 meter hoog maar dat kan oplopen tot zo’n 15 meter! Ze bereiken leeftijden van meer dan 100 jaar.
Fruits & Flowers
De bladeren van een Hazelaar dienen als voedsel voor veel verschillende dieren waaronder motten. En zelfs in de dode takjes van een Hazelaar worden rupsen, larven en andere insecten gevonden. Maar de vruchten zijn belangrijker voedsel voor dieren als de eekhoorn.
In Ierland stond de Hazelaar ook wel bekend als de ‘boom der kennis’ en in de middeleeuwen was de Hazelaar een symbool van vruchtbaarheid.